Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα γνωρίζουν:
1) για τη χωροχρονική οργάνωση της βόσκησης
2) την εκτίμηση της θρεπτικής αξίας της βοσκήσιμης ύλης
3) τον προσδιορισμό της πεπτικότητας της βοσκήσιμης ύλης in vivo και in vitro
4) τον υπολογισμό της κατανάλωσης τροφής σε βόσκοντα ζώα
5) την εκτίμηση των αντι-ποιοτικών παραγόντων της βοσκήσιμης ύλης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Σχέσεις λιβαδικής και ζωικής παραγωγής. Συμπεριφορά βοσκόντων ζώων και επιπτώσεις στην περιβαλλοντική ισορροπία. Θρεπτική αξία και κατανάλωση βοσκήσιμης ύλης και η σημασία τους στην παραγωγή ζωικών προϊόντων. Συμπληρωματικές τροφές, πρόσθετα τροφών και επιπτώσεις στην παραγωγή και τη δημόσια υγεία.