ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ)

Πληροφορίες Σύνθετου Μαθήματος
Σύνθετο Μάθημα
Component Course
Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ) / Fundanentals of Animal Nutrition Practise
Κωδικός2.4.00
ΣχολήΕπιστημών Υγείας
ΤμήμαΚτηνιατρικής
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
ΚοινόΌχι
Άλλα ΧαρακτηριστικάΜέρος του σύνθετου μαθήματος
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600000728

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Τμήματος Κτηνιατρικής (2020-2021)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό214,5

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ)
Ακαδημαϊκό Έτος2018 – 2019
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία32
Class ID
600131246
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές διατροφής των ζώων και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν χημικές αναλύσεις ζωοτροφών
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
Περιεχόμενο Μαθήματος
3 ώρες Δειγματοληψία πρώτων υλών ζωοτροφών. Χημική ανάλυση ζωοτροφών κατά Weende 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε υγρασία και ξηρή ουσία 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε ανόργανες ουσίες 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε ολικές λιπαρές ουσίες 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε ολικές αζωτούχες ουσίες 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε ολικές κυτταρίνες 3 ώρες Μέτρηση ενεργειακού περιεχομένου των ζωοτροφών και βασικού μεταβολισμού ζωικών οργανισμών 3 ώρες Μέθοδοι εκτίμησης της πεπτικότητας (In vivo & in vitro) 3 ώρες Εκτίμηση της οξείδωσης των λιπαρών ουσιών των ζωοτροφών 3 ώρες Χημική ανάλυση και προσδιορισμός περιεκτικότητας ζωοτροφών σε λιπαρά οξέα
Λέξεις Κλειδιά
Διατροφή, Πεπτικότητα, Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών, Χημική σύσταση, Θρεπτικά συστατικά
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
  • Πολυμεσικό υλικό
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Φροντιστήριο
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Επίλυση Προβλημάτων (Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Εύδοξος
Τελευταία Επικαιροποίηση
23-11-2015