Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα:
1. γνωρίζουν τη δομή, σύσταση και λειτουργία του μυικού ιστού.
2. γνωρίζουν τις διαδικασίες επεξεργασίας και συντήρησης του κρέατος και των προϊόντων του.
3. γνωρίζουν τις διαδικασίες επεξεργασίας και συντήρησης των αλιευμάτων και των αυγών.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Τεχνολογία νωπού κρέατος: Δομή και σύνθεση των ιστών του σφαγίου. Μετατροπή του μυϊκού ιστού σε κρέας. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θρεπτική αξία του κρέατος. Συντήρηση του κρέατος με ψύξη και κατάψυξη. Τεχνολογία προϊόντων κρέατος. Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων κρέατος. Τεχνολογία αλιευμάτων: Διάκριση αλιευμάτων. Σύνθεση της εδώδιμης σάρκας των αλιευμάτων. Συντήρηση αλιευμάτων με ψύξη και κατάψυξη, με αφυδάτωση, αλατισμό και καπνισμό. Τεχνολογία αυγών: Δομή και σύνθεση αυγού. Θρεπτική αξία αυγών. Ποιοτική αξιολόγηση αυγών. Λειτουργικές ιδιότητες αυγών. Προϊόντα αυγού.
Λέξεις Κλειδιά
κρέας, αλλαντικά, αλιεύματα, ψάρια, αυγά