ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ / VEGETABLE CROPS
ΚωδικόςΝ025Υ
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID420001769

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Γεωπονίας (2019-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 277
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό535

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ
Ακαδημαϊκό Έτος2023 – 2024
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία3
Class ID
600231050

Πρόγραμμα Τάξης

ΚτίριοAgriculture & Forestry
ΌροφοςFloor 1
ΑίθουσαΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Β (34)
ΗμερολόγιοTuesday 09:00 to 12:00
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
  • Eξ απoστάσεως εκπαίδευση
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Δεν υπάρχουν
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα: • κατανοήσουν τις απαιτήσεις για επιτυχή ενασχόληση με τη λαχανοκομία • γνωρίσουν τις αρχές καλλιέργειας λαχανοκομικών φυτών • εξοικειωθούν με τα λαχανοκομικά φυτά • ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια λαχανοκομικών φυτών.
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Σχεδιασμός και διαχείριση έργων
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
Περιεχόμενο Μαθήματος
Οικονομική σημασία της Λαχανοκομίας, Ιστορική εξέλιξη της καλλιέργειας λαχανοκομικών ειδών, Τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και η άσκηση της Λαχανοκομίας, Τύποι λαχανοκομικών εκμεταλλεύσεων, Ταξινόμηση και κατάταξη, Σημασία του γενετικού υλικού, Πολλαπλασιασμός, Απαιτήσεις σε συνθήκες περιβάλλοντος, Προβλήματα και ζημίες από αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, Καλλιεργητικές φροντίδες και εξοπλισμός, Λοιπές απαιτήσεις, Συγκομιδή και χειρισμοί των προϊόντων, Απόδοση και παραγωγικότητα, Ποιότητα, προδιαγραφές, διάθεση και ποιοτικός έλεγχος, Διατροφική αξία και ασφάλεια.
Λέξεις Κλειδιά
Λαχανοκομία
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Περιγραφή
Powerpoint
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις39
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων103
Φροντιστήριο6
Εξετάσεις2
Σύνολο150
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Γραπτές εξετάσεις
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής (Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Σιώμος Α. 2021. Λαχανοκομία: Οι σύγχρονες απαιτήσεις για επιτυχή άσκησή της. Εκδόσεις Α.Σ. Γαρταγάνη, Θεσσαλονίκη. 896 σελ.
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Σάββας Δ., 2016. Γενική Λαχανοκομία. Εκδόσεις Πεδίο, Αθήνα. 720 σελ. Decoteau D.R., 2000. Vegetable Crops. Prentice-Hall, Inc., Upper Saddle River, New Jersey, 464 pp.
Τελευταία Επικαιροποίηση
27-10-2022