Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
1) Ο φοιτητής/τρια να μπορεί να αναζητήσει σχετική πληροφορία για να επιλέξει ένα από τα προσφερόμενα θέματα.
2) Ο φοιτητής πρέπει να εκπονήσει μια μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία ερευνητικού ή τεχνικού περιεχομένου που να έχει επαρκή
βαθμό πρωτοτυπίας ή να αποδεικνύει καλή γνώση και σε βάθος κατανόηση ενός ειδικού θέματος τρέχοντος ερευνητικού ή τεχνικού ενδιαφέροντος.
3) Ο φοιτητής/τρια να εκΟ φοιτητής/τρια να μπορεί να οργανώσει την έρευνά του (βιβλιογραφία, δεδομένα, κώδικα, πειραματικά αποτελέσματα) και να εξοικειωθεί με τον τρόπο γραφής ενός επιστημονικού κειμένου.
4) Ο φοιτητής/τρια να υιοθετήσει κώδικα καλής πρακτικής, δηλαδή να μην προβαίνει σε λογοκλοπή, να χρησιμοποιεί εργαλεία, όπως το turnitin για να περιορίσει εκτενή αντιγραφή υλικού από το διαδίκτυο, να αποφύφει τη χρήση εργαλείων, όπως το ChatGPT ή την ανάθεση εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας σε τρίτους.
5) Ο φοιτητής να εξοικειωθεί με την χρήση και παράθεση βιβλιογραφικών αναφορών.
6) Ο φοιτητής να μπορεί να οργανώσει και παρουσιάσει τα αποτελέσματα της εργασίας του σε ένα επστημονικό συνέδριο ή σε ένα άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό.πονίσει διπλωματική εργασία ερευνητικού ή τεχνικού περιεχομένου η οποία να έχει επαρκή βαθμό πρωτοτυπίας ή να αποδεικνύει καλή γνώση και σε βάθος κατανόηση ενός ειδικού θέματος τρέχοντος ερευνητικού ή τεχνικού ενδιαφέροντος.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Η διπλωματική είναι στοχευμένη σε θέματα αιχμής των Ψηφιακών Μέσων - Υπολογιστικής Νοημοσύνης (δηλαδή, Επεξεργασίας Σήματος, Υπολογιστικής Όρασης, Υπολογιστικής Νοημοσύνης, Ανάλυσης Βιοσημάτων/Νευροπληροφορικής, Παιχνιδιών και Τεχνητής Νοημοσύνης, Βιοπληροφορικής και Ψηφιακής Βιολογίας, Πολύπλοκων/Δυναμικών Συστημάτων, Γλωσσικής Τεχνολογίας, Βαθιάς Μάθησης, Αντίληψης Αυτόνομων Συστημάτων ή Εικονικής Πραγματικότητας). Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία είναι ερευνητικού ή τεχνικού περιεχομένου που έχει επαρκή βαθμό πρωτοτυπίας ή αποδεικνύει καλή γνώση και σε βάθος κατανόηση ενός ειδικού θέματος τρέχοντος ερευνητικού ή τεχνικού ενδιαφέροντος. Αποβλέπει σε αναλυτική συμβολή που επικυρώνεται από πειραματικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία λογισμικού που αξιοποιούνται από εταιρείες, πανεπιστήμια είτε ερευνητικά κέντρα Πέραν από τις εξειδικευμένες γνώσεις ο/η φοιτητής/τρια θα μάθει να ανατρέχει στη βιβλιογραφία, να υλοποιεί μια ή περισσότερες καθιερωμένες τεχνικές ως προς τις οποίες να συγκρίνει τις επιδόσεις της τεχνικής που προτείνει. Παράλληλα οι φοιτητές/τριες θα εξοικειωθούν με την αποτελεσματική παρουσίαση της δουλειάς τους (επικοινωνιακή ικανότητα, σωστή χρήση τεχνικών παρουσίασης, εξοικείωση με ερωτήσεις του κοινού).
Λέξεις Κλειδιά
Επεξεργασία Σήματος, Υπολογιστική Όραση, Υπολογιστική Νοημοσύνη, Ανάλυση Βιοσημάτων/Νευροπληροφορική, Παιχνίδια και Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοπληροφορική και Ψηφιακή Βιολογία, Πολύπλοκα/Δυναμικά Συστήματα, Γλωσσική Τεχνολογία, Βαθιά Μάθηση, Αντίληψη Αυτόνομων Συστημάτων, Εικονική Πραγματικότητας