Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα:
γνωρίσουν τους σύγχρονους χειρισμούς των νωπών οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή και τη θεωρητική προσέγγιση τους, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης προσέγγισης της διαχείρισης της ποιότητας και θα κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες στη διατήρηση των βασικότερων φρούτων και λαχανικών
Περιεχόμενο Μαθήματος
Ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαχείρισης της ποιότητας των νωπών οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Θεωρία και πρακτική εφαρμογή.
1. Εισαγωγή – Προκλήσεις στη διαχείριση νωπών οπωροκηπευτικών
2. Προσυλλεκτικοί παράγοντες
3. Όζον
4. Θερμική μεταχείριση
5. Αιθυλένιο και 1-MCP
6. Νωπά τεμαχισμένα ΟΠ
7. Μη καταστροφικές μεθοδολογίες προσδιορισμού ποιότητας
8. Εφοδιαστική αλυσίδα
9. Διατροφική αξία ΟΠ και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί
10. Μετασυλλεκτική διαχείριση κυριότερων ΟΠ (Ι)
11. Μετασυλλεκτική διαχείριση κυριότερων ΟΠ (ΙΙ)
12. Παρουσίαση εργασιών: Ειδικά θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας (Ι)
13. Παρουσίαση εργασιών: Ειδικά θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας (Ι)
Λέξεις Κλειδιά
Μετασυλλεκτική φυσιολογία, Ποιότητα, Διατήρηση, Λαχανικά, Φρούτα