Διεργασίες στην Παραγωγή Τροφίμων και Συστατικών τους με έμφαση στις Βιοδιεργασίες

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΔιεργασίες στην Παραγωγή Τροφίμων και Συστατικών τους με έμφαση στις Βιοδιεργασίες / Manufacturing Processes of Food Products and Ingredients with Emphasis to Bioprocesses
ΚωδικόςΜ3Υ34
ΣχολήΘετικών Επιστημών
ΤμήμαΧημείας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600017306

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 6
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
"Χημεία, Τεχνολογία και Έλεγχος Τροφίμων και Ζωοτροφών"Υποχρεωτικό2110

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΔιεργασίες στην Παραγωγή Τροφίμων και Συστατικών τους με έμφαση στις Βιοδιεργασίες
Ακαδημαϊκό Έτος2021 – 2022
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία4
Class ID
600205195
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων (καθορισμός λειτουργικών παραμέτρων διεργασιών, προσομοίωση και μοντελοποίηση διεργασιών, οικονομική ανάλυση, ενεργειακή ολοκλήρωση). Προκαρυωτικοί και ευκαρυωτικοί μικροοργανισμοί με ενδιαφέρον στη βιοτεχνολογική παραγωγή τροφίμων και συστατικών τους (επιλογή, βελτίωση και απομόνωση μικροβιακών στελεχών, ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα). Βιομετατροπές. Συστήματα καλλιέργειας μικροοργανισμών (συστήματα διαλείποντος, ημισυνεχούς και συνεχούς έργου). Αρχές σχεδιασμού, λειτουργίας και κλιμάκωσης μεγέθους διαφόρων τύπων βιοαντιδραστήρων και έλεγχος διεργασιών. Διεργασίες ανάκτησης βιοτεχνολογικών προϊόντων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα βιοτεχνολογικών εφαρμογών στη βιομηχανία τροφίμων. Αρχές βιοοικονομίας. Παραπροϊόντα και απόβλητα της ελαιοβιομηχανίας, οινοβιομηχανίας, γαλακτοβιομηχανίας, βιομηχανίας κρέατος και αλιευμάτων, βιομηχανίας δημητριακών, βιομηχανίας επεξεργασίας φρούτων-λαχανικών. Διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες/ επαγγελματίες.
Τελευταία Επικαιροποίηση
07-03-2021