ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ / Training on food animal hygiene and technology
Κωδικός9.11
ΣχολήΕπιστημών Υγείας
ΤμήμαΚτηνιατρικής
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
Υπεύθυνος/ηΗλίας Παπαπαναγιώτου
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID200000823

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Τμήματος Κτηνιατρικής (2020-2021)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό952

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Ακαδημαϊκό Έτος2019 – 2020
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία42
Class ID
600146826
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση για άσκηση επιθεώρησης σε σφαγεία/πτηνοσφαγεία, καθώς και επιθεώρηση αλιευμάτων και αυγών. Επίσης, θα έχουν αποκτήσει ικανή εμπειρία στη διάρθρωση πλάνων HACCP για τη βιομηχανία τροφίμων ζωικής προέλευσης
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
Περιεχόμενο Μαθήματος
Άσκηση στην Υγιεινή τροφίμων Ζωικής Προέλευσης 18 ώρες Πρακτική άσκηση των φοιτητών στα σφαγεία. 3 ώρες Άσκηση σε πτηνοσφαγεία. 2 ώρες Επίδειξη - Επιθεώρηση αυγών. 3 ώρες Αναγνώριση αλιευμάτων. 2 ώρες Έλεγχος αλιευμάτων σε επίπεδο αγοράς. Άσκηση στην Τεχνολογία τροφίμων Ζωικής Προέλευσης 4 ώρες Σχεδιασμός συστήματος HACCP σε μονάδες παραγωγής προϊόντων αλιευμάτων. 5 ώρες Πρακτικές ασκήσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε διάφορες βιομηχανίες τροφίμων. Αναγνώριση κινδύνων και εντοπισμός των ΚΣΕ. 5 ώρες Πρακτικές ασκήσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής σε μονάδες παραγωγής τροφίμων. Ανάπτυξη εντύπων ελέγχου.
Λέξεις Κλειδιά
επιθεώρηση κρέατος θηλαστικών και πουλερικών, αλιευμάτων, αυγών
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Εργαστηριακή Άσκηση38
Σύνολο38
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
• Το μάθημα που αντιστοιχεί στις 18 ώρες πρακτικής άσκησης στα σφαγεία του 9ου εξαμήνου θα εξετάζεται μαζί με τις 18 ώρες πρακτικής άσκησης του 8ου εξαμήνου στην εξεταστική περίοδο του 9ου εξαμήνου. • Το μάθημα που αντιστοιχεί στις 10 ώρες άσκησης στην Υγιεινή τροφίμων Ζωικής Προέλευσης θα εξετάζεται πρακτικά στην εξεταστική περίοδο του 9ου εξαμήνου. • Το μάθημα που αντιστοιχεί στις 14 ώρες άσκησης στην Τεχνολογία τροφίμων Ζωικής Προέλευσης θα εξετάζεται γραπτά στην εξεταστική περίοδο του 9ου εξαμήνου.
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής (Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Συμπερασματική)
  • Προφορική Εξέταση (Συμπερασματική)
Τελευταία Επικαιροποίηση
12-03-2020