Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση για άσκηση επιθεώρησης σε σφαγεία/πτηνοσφαγεία, καθώς και επιθεώρηση αλιευμάτων και αυγών. Επίσης, θα έχουν αποκτήσει ικανή εμπειρία στη διάρθρωση πλάνων HACCP για τη βιομηχανία τροφίμων ζωικής προέλευσης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Άσκηση στην Υγιεινή τροφίμων Ζωικής Προέλευσης
18 ώρες Πρακτική άσκηση των φοιτητών στα σφαγεία.
3 ώρες Άσκηση σε πτηνοσφαγεία.
2 ώρες Επίδειξη - Επιθεώρηση αυγών.
3 ώρες Αναγνώριση αλιευμάτων.
2 ώρες Έλεγχος αλιευμάτων σε επίπεδο αγοράς.
Άσκηση στην Τεχνολογία τροφίμων Ζωικής Προέλευσης
4 ώρες Σχεδιασμός συστήματος HACCP σε μονάδες παραγωγής προϊόντων αλιευμάτων.
5 ώρες Πρακτικές ασκήσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε διάφορες βιομηχανίες τροφίμων. Αναγνώριση κινδύνων και εντοπισμός των ΚΣΕ.
5 ώρες Πρακτικές ασκήσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής σε μονάδες παραγωγής τροφίμων. Ανάπτυξη εντύπων ελέγχου.