Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Κριτήρια εκτίμησης υδρολυτικών και οξειδωτικών μεταβολών και μέθοδοι προσδιορισμού τους. Μέθοδοι εκτίμησης αντιοξειδωτικής δράσης. Αξιολόγηση του αρώματος των τροφίμων με εφαρμογή τεχνικών προχωρημένης ενόργανης χημικής ανάλυσης. Εκτίμηση της υφής των τροφίμων. Ομικές προσεγγίσεις στον έλεγχο ποιότητας και γνησιότητας των τροφίμων. Μέθοδοι για την εκτίμηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων συστημάτων διασποράς. Πειραματικός σχεδιασμός. Μέθοδοι παρακολούθησης πορείας βιοδεργασιών. Μέθοδοι εκτίμησης βιοδιαθεσιμότητας συστατικών τροφίμων. Ειδικές συσκευές αξιολόγησης των ρεολογικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εργαστηριακή εκπαίδευση. Σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες