Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΕρευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων / Research Methodologies in Food Science
ΚωδικόςΜ3Υ33
ΣχολήΘετικών Επιστημών
ΤμήμαΧημείας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό, 3ος / Διδακτορικό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600016958

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 5
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
"Χημεία, Τεχνολογία και Έλεγχος Τροφίμων και Ζωοτροφών"Υποχρεωτικό1110

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΕρευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων
Ακαδημαϊκό Έτος2020 – 2021
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία6
Class ID
600180722
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Κριτήρια εκτίμησης υδρολυτικών και οξειδωτικών μεταβολών και μέθοδοι προσδιορισμού τους. Μέθοδοι εκτίμησης αντιοξειδωτικής δράσης. Αξιολόγηση του αρώματος των τροφίμων με εφαρμογή τεχνικών προχωρημένης ενόργανης χημικής ανάλυσης. Εκτίμηση της υφής των τροφίμων. Ομικές προσεγγίσεις στον έλεγχο ποιότητας και γνησιότητας των τροφίμων. Μέθοδοι για την εκτίμηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων συστημάτων διασποράς. Πειραματικός σχεδιασμός. Μέθοδοι παρακολούθησης πορείας βιοδεργασιών. Μέθοδοι εκτίμησης βιοδιαθεσιμότητας συστατικών τροφίμων. Ειδικές συσκευές αξιολόγησης των ρεολογικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εργαστηριακή εκπαίδευση. Σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
  • Διαδραστικές ασκήσεις
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Αξιολόγηση των Φοιτητών
Τελευταία Επικαιροποίηση
06-03-2021