2019–2022 |
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ METROFOOD-RI |
2019–2023 |
Νέφος αποθήκευσης δεδομένων στην επιστήμη των τροφίμων |
2018–2020 |
Διάχυση και αξιοποίηση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων |
2017–2017 |
Συνέδριο: "3rd IMEKOFOODS" |
2017–2017 |
Συνέδριο 3rd IMEKOFOODS |
2017–2018 |
Προετοιμασία της υλοποίησης του έργου METROFOOD-RI. |
2017–2017 |
Προετοιμασία της υλοποίησης του έργου METROFOOD-RI. |
2016–2017 |
Συνέδριο 3rd IMEKOFOODS |
2016–2020 |
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου |
2016–2020 |
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου |
2015–2015 |
Επικαιροποίηση των προδιαγραφών ποιότητας για τον Κρόκο Κοζάνης ως προϊόν Ονομασίας Προέλευσης |
2015–2017 |
Οδηγός ορθής υγιεινής πρακτικής στην παραγωγική διαδικασία του προϊόντος ονομασίας προέλευσης "Κροκος Κοζάνης" |
2013–2017 |
Εκπαίδευση προσωπικού της Ιορδανικής βιομηχανίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς |
2013–2015 |
COST FA 1101: Saffronomics / omics technologies for crop improvement , traceability , determination of authenticity. |
2013–2020 |
Διερεύνηση και επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη μεταποίηση και την ποιότητα τροφίμων και ποτών |
2013–2015 |
Μελέτη βιοπροσπελασιμότητας (bioaccessibility) συστατικών των ροφημάτων προϊόντων Κρόκου Κοζάνης (Krokos Kozanis Products) |
2012–2013 |
Σχολείο για την ανάλυση των φυτοχημικών |
2009–2010 |
Συνέδριο: "3ο διεθνές συμπόσιο για τον Κρόκο. Επερχόμενες προκλήσεις στην καλλιέργεια, έρευνα και εμπόριο" |
2007–2011 |
Φυτογενετικοί πόροι του crocus sativus (saffron) και συγγενών ειδών crocus (crocus spp.) |
2006–2006 |
Χρήση φυτικών υλών στην παραγωγή καινοτομικών προϊόντων κρέατος - Φάση Α, Διερευνητική μελέτη. |
2006–2009 |
Ανάπτυξη μεθοδολογιών συνδυαστικών υγροχρωματογραφικών τεχνικών και τεχνικών φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού για την αξιοποίηση βιοενεργών συστατικών από φυσικά προϊόντα |
2004–2004 |
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιολάδων, αξιολόγηση τους και παρεμβάσεις θεραπείας |
2003–2004 |
Παρθένο ελαιόλαδο: Μελέτη των επιπέδων ησσόνων συστατικών με διατροφική αξία σε ελαιόλαδα που καταναλώνονται από τα ελληνικά νοικοκυριά |
2002–2004 |
Νοθεία του αρτύματος Saffron με χρωστικές ουσίες: Ανάπτυξη μεθοδολογίας για την αποφυγή της |
2002–2002 |
Αναλυτικό πρωτόκολλο για την ανάλυση του ελαιόλαδου και τον εντοπισμό νοθείας με φουντουκέλαια |
2001–2003 |
Φυτοσκουαλένιο: Μελέτη των επιπέδων στο Ελληνικό ελαιόλαδο και της συμβολής του στη σταθερότητα του προϊόντος κατά τη φωτοοξείδωση |
2001–2003 |
Θεωρητικές και πειραματικές μέθοδοι για τη διευκρίνηση διάφορων της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών |
1999–2000 |
Περιεκτικότητα σε νερό και ποιότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου |
1999–2000 |
Βελτίωση και τυποποίηση των τεχνικών ξήρανσης και αποθήκευσης του κρόκου. Αξιοποίηση του κύριου προϊόντος |
1999–2001 |
Παρθένο ελαιόλαδο: Διευκρίνηση του ρόλου των χρωστικών και των τοκοκεφάλων στην οξειδωτική σταθερότητα και ανάπτυξη μεθόδου εκτίμησης της οξειδωτικής κατάστασης |
1999–1999 |
Βελτίωση και τυποποίηση των τεχνικών ξήρανσης και αποθήκευσης του κρόκου. Αξιοποίηση του κύριου προϊόντος (Buiseness plan). Μελέτη σκοπιμότητας |
1998–1998 |
SM&T Αξιοπιστία μεθόδων |
1993– |
Τεχνολογικές εφαρμογές του κρόκου και των παραπροϊόντων του. α) πρόσθετα τροφίμων, β)βαφή ινών |