Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Μαγδαληνή Χατζηκαμάρη
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Γεωπονίας
Προσωπικά Στοιχεία
2310991679
2310991674
magdah@agro.auth.gr
Scopus ID
6507583020
Γνωστικό Αντικείμενο
:
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΠΕ
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επεξεργασία τροφίμων
Γεωπονία και Κτηνιατρική
Εκπαίδευση
Προπτυχιακές Σπουδές
1991
ΠΤΥΧΙΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΑΠΘ
Ελλάδα
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μεταπτυχιακές Σπουδές
1998
MSc
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΑΠΘ
Ελλάδα
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διδακτορικό Δίπλωμα
2009
PhD
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΑΠΘ
Ελλάδα
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018–19
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
020Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
515Υ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
520Ε
ΥΓΙΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Ν315Υ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
Ν319Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018–19
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
020Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
515Υ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
520Ε
ΥΓΙΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Ν024Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
Ν302Υ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Ν314Υ
ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν316Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΟΑΝ706
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΥ. ΖΥΜΩΣΕΙΣ. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΙΝΟΥ 1
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.
Δημοσιεύσεις
2015
Άρθρο σε Περιοδικό
Bozoudi Despina
,
Kotzamanidis Charalambos
,
Chatzikamari Magdalini
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Menexes Georgios
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2015)
.
A comparison for acid production, proteolysis, autolysis and inhibitory properties of lactic acid bacteria from fresh and mature Feta PDO Greek cheese, made at three different mountainous areas
.
International Journal of Food Microbiology
.
τόμ.200 αρ.C σ.87-96
.
2012
Άρθρο σε Περιοδικό
Floros Georgios
,
Chatzikamari Magdalini
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2012)
.
Probiotic and Technological Properties of Facultatively Heterofermentative Lactobacilli from Greek Traditional Cheeses
.
Food Biotechnology
.
τόμ. 26 αρ.1
.
Papanikolaou Z
,
Chatzikamari Magdalini
,
Georgakopoulos P
,
Yiangou Minas
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2012)
.
Selection of dominant NSLAB from a mature tratditional cheese according to their technological properties and in vitro intestinal challenges
.
Journal of Food Science
.
τόμ.77 σ.298-309
.
Papatsaroucha E
,
Pavlidou S
,
Chatzikamari Magdalini
,
Lazaridou Athina
,
Torriani S
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2012)
.
Preservation of pears in water in the presence of Sinapis arvensis seeds: A Greek tradition
.
International Journal Food Microbiology
.
τόμ.159 αρ.3 σ.254-262
.
2011
Άρθρο σε Περιοδικό
Pavlidou S
,
Bozoudi D
,
Chatzikamari Magdalini
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2011)
.
Differentiation of lactococci from 2 greek cheeses with protected designation of origin by phenotypic criteria and RAPD-PCR
.
Journal of Food Science
.
τόμ.76 αρ.3 σ.M175-M183
.
2010
Άρθρο σε Περιοδικό
Voulgari K
,
Chatzikamari Magdalini
,
Delepoglou A
,
Georgakopoulos P
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2010)
.
Antifungal activity of non-starter lactic acid bacteria isolates from dairy products
.
Food Control
.
τόμ.21 αρ.2 σ.136-142
.
2008
Άρθρο σε Περιοδικό
Siafaras G
,
Chatzikamari Magdalini
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2008)
.
Antibacterial activities of the surface microflora of Kefalograviera cheese
.
Food Control
.
τόμ.19 αρ.9 σ.898-905
.
2007
Άρθρο σε Περιοδικό
Chatzikamari Magdalini
,
Kyriakidis Dimitrios
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Biliaderis Costas
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2007)
.
Biochemical changes during a submerged chickpea fermentation used as a leavening agent for bread production
.
European Food Research and Technology
.
τόμ.224 σ.715-723
.
Chatzikamari Magdalini
,
Yiangou Minas
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2007)
.
Changes in numbers and kinds of bacteria during a chickpea submerged fermentation used as a leavening agent for bread production
.
International journal of food microbiology
.
τόμ.116 αρ.1 σ.37-43
.
2004
Άρθρο σε Περιοδικό
Ampadoyiannis G
,
Chatzikamari Magdalini
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2004)
.
Probiotic and technological properties of enterococi isolates from infant feces and cheese
.
Food Biotechnology
.
τόμ.18 σ.307-325
.
Kalavrouziotou I
,
Chatzikamari Magdalini
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(2004)
.
Production of hard cheese from goat milk by the use of two types of probiotic cultures as adjuncts
.
International Journal of Dairy Technology
.
τόμ.58 αρ.1 σ.30-38
.
2002
Άρθρο σε Περιοδικό
Mama V
,
Chatzikamari Magdalini
,
Lombardi Angiolella
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2002)
.
Lactobacillus paracasei subsp. paracasei heterogeneity: The diversity among strains isolated from traditional Greek cheeses
.
Italian Journal of Food Science
.
τόμ.14 αρ.4 σ.351-362
.
2000
Άρθρο σε Περιοδικό
Xanthopoulos V
,
Chatzikamari Magdalini
,
Adamidis T
,
Tsakalidou E
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2000)
.
Heterogeneity of Lactobacillus plantarum isolates from Feta cheese throughout ripening
.
Journal of Applied Microbiology
.
τόμ.88 αρ.6 σ.1056-1064
.
1999
Άρθρο σε Περιοδικό
Chatzikamari Magdalini
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
,
Tzanetakis Nikolaos
(1999)
.
Microbiological characteristics of Anevato: a traditional Greek cheese
.
Journal of Applied Microbiology
.
τόμ.87 αρ.4 σ.595-601
.
Ενημερώθηκε: 2018-10-26